04.04.1995 – Α. Σαμαράς κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε ομιλία του στη Νομική Σχολή

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Με τον Δημήτρη Μαρούλη

Σφοδρή επίθεση κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ”Πολιτικής Άνοιξης” Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους φοιτητές της Νομικής Σχολής, σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την φοιτητική παράταξη του κόμματός του ”Νέοι Ορίζοντες”.

«Στο σημερινό πολιτικό σκηνικό κυριαρχεί η αναξιοπιστία και απουσιάζουν οι στόχοι» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των συνταξιούχων, των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών.

Ο πρόεδρος της ”Πολιτικής Άνοιξης” υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέληση επίλυσης των προβλημάτων από την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που κάνει είναι να τα ετεροχρονίζει» και προέβλεψε «νέες κοινωνικές εκρήξεις, εάν δεν εξαλειφθούν τα προβλήματα στη βάση τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «από το 1985 έχει υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς σήμερα ο πληθωρισμός είναι υπερτριπλάσιος από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έντονα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος της ”Πολιτικής Άνοιξης” και για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «κοιμάται ύπνο βαθύ».

«Βουλιάξτε τους ανώφελους, που δε μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Επίσης, επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στα εθνικά θέματα και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο Α. Σαμαράς, τόνισε στην ομιλία του ότι διερχόμαστε μια δύσκολη περίοδο στα εξωτερικά μας θέματα, που θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη όσο οι σύμμαχοί μας θα θεωρούν την Τουρκία, ως αντίβαρο στην επέκταση του ισλαμισμού στην Ευρώπη.

Για το Σκοπιανό, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του κατά της διπλής ονομασίας, ενώ για τις σχέσεις μας με την Αλβανία, είπε ότι «θα πρέπει να ζητάμε για τη μειονότητα, ότι τα Τίρανα ζητούν για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων».

Τέλος, ο πρόεδρος της ”Πολιτικής Άνοιξης” αναφέρθηκε στους στόχους της φοιτητικής παράταξης του κόμματός του, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι εκλογές να διεξάγονται με κοινό ψηφοδέλτιο, να υιοθετηθούν εναλλακτικές μορφές εξέτασης και δικαίωμα στα πολλαπλά συγγράματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *