08.04.2007 – Πάσχα με τους στρατευμένους πέρασαν οι πολιτικοί

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Στην Κόνιτσα Ιωαννίνων συνεόρτασαν το Πάσχα και την Ανάσταση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μαζί με τους στρατευμένους στο στρατόπεδο “Αλέξανδρος Διάκος”.

Στο στρατόπεδο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλος, οι αρχές του νομού, βουλευτές και φορείς της περιοχής, ενώ είχαν προσκληθεί και οι οικογένειες των στρατευμένων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός τσούγκρισαν τα πασχαλινά αυγά με τους στρατευμένους και τους προσκεκλημένους και ευχήθηκαν ειρήνη και ευτυχία σε όλους.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων: “Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι γιορτή Φωτός. Η σημερινή ημέρα είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ελληνισμού ο οποίος, μέσα από το Γολγοθά της κάθε εποχής, κέρδιζε και κερδίζει τις μάχες. Η ιστορία μας είναι οδηγός του Εθνους μας και το Φως είναι ο οδηγός όλων μας και του καθένα χωριστά. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη”.

Την αναστάσιμη ακολουθία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την παρακολούθησε στην εκκλησία του χωριού Φραγκάδες στα Ζαγοροχώρια, ενώ, ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του στην εκκλησία του χωριού Δολό Πωγωνιανής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πέρασε την γιορτή του Πάσχα στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μηχανικού στο Λουτράκι, όπου τσούγκρισε αυγά με τους στρατιώτες, συζήτησε μαζί τους, ευχήθηκε για την ημέρα και έσυρε τον χορό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: “Γιορτάζουμε σήμερα με τα στρατευμένα μας νιάτα το Άγιο Πάσχα. Η Ανάσταση ήταν πάντα για τους Έλληνες μια γιορτή, ένα μήνυμα ελπίδας. Και ξέρουμε ότι, μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας, όταν θέλουμε, όταν έχουμε σχέδιο, ευαισθησίες, για ένα συλλογικό όραμα, για την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Σε μία εποχή αβεβαιότητας, σε μια εποχή ανασφάλειας, να υπάρξει ένας άλλος δρόμος. Αυτόν τον άλλον δρόμο διαμορφώνουμε μαζί με τον ελληνικό λαό, για να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται σε όλη τη γη. Χρόνια πολλά και σε όσους ζουν εδώ στην Ελλάδα”.

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, γιόρτασαν την ημέρα του Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανταλλάσσοντας ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τους ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι “η εβδομάδα των Παθών τελείωσε και η Ανάσταση μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει περισσότερο κέφι για δουλειά. Μαζί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή και ταυτόχρονα μπορεί να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και τα εδάφη της, από όποιον τα επιβουλεύεται”.

Η κυρία Παπαρήγα, από την πλευρά της, αφού ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες, σημείωσε: “Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω η Αναστάσιμη μέρα να έρθει για την Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και για όλους τους λαούς που υποφέρουν από ξενική κατοχή”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *