19.04.2002 – Μπάγερν Μονάχου: Εκτός αποστολής ο Έφενμπεργκ λόγω δηλώσεων κατά των ανέργων

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία, το γεγονός ότι ο προπονητής της Μπάγερν Ότμαρ Χίτσφελντ αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον αρχηγό της ομάδας Στέφαν Έφενμπεργκ στην αποστολή για τον κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος, κόντρα στη Χέρτα Βερολίνου.

Ο λόγος του αποκλεισμού του διεθνή μέσου ήταν οι δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήρισε την πλειοψηφία των τεσσάρων εκατομμυρίων καταχωρημένων ανέργων της Γερμανίας, ως ανθρώπους που βολεύονται… μια χαρά με το κρατικό επίδομα και δεν έχουν την παραμικρή διάθεση για δουλειά.

«Ο αγώνας κόντρα στη Χέρτα είναι τόσο σημαντικός για εμάς που χρειαζόμαστε τη συνολική υποστήριξη των οπαδών μας, ώστε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δηλώσεις του Έφενμπεργκ δεν έπρεπε να γίνουν και αυτό γιατί η όλη φασαρία που έχει δημιουργηθεί έχει αντίκτυπο στην ομάδα», τόνισε ο Χίτσφελντ.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Έφενμπεργκ δεν θέλησε να ζητήσει συγγνώμη και αρκέστηκε στην εξής δήλωση: «Απλώς είπα την άποψή μου και εξέφρασα ανοιχτά αυτό που σκέφτεται πολύς κόσμος. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να προσβάλω τους ανθρώπους που πράγματι ψάχνουν για δουλειά, όμως νομίζω ότι η πλειοψηφία των ανέργων είναι έτσι όπως τους περιέγραψα. Ο κόσμος μου επιτίθεται, όμως εγώ διατηρώ το δικαίωμα της γνώμης μου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *