20.04.2010 – Ντ. Μπακογιάννη: «Δεν μπορέσαμε στα Νοσοκομεία να ελέγξουμε τις δαπάνες, είναι ιλιγγιώδεις οι δαπάνες των Νοσοκομείων»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Με τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από οκτώ χρόνια, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή ”ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” του τηλεοπτικού σταθμού ”Mega Channel” και στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη:

«Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: (…)Τους ανθρώπους θα μπορέσεις να τους προφυλάξεις όταν πραγματικά τους νοιάζεσαι. Και όταν πραγματικά τους νοιάζεσαι σε ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανεργία, σε ενδιαφέρει να μπορείς να τους δώσεις κοινωνική παροχή η οποία να έχει αντίκρισμα πραγματικό και όχι με ισοπεδωτικές λογικές.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι, πάντως το μεγάλο πάρτι έγινε σε άλλους τομείς που δεν μπόρεσε το πολιτικό σύστημα να τους ελέγξει: στην κατασπατάληση στα Νοσοκομεία…

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Στους διορισμούς που διόριζαν αφειδώς προκειμένου να εξαγοράζουν ψήφους.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: -τε. Διορίζατε.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Διόριζαν όλες οι Κυβερνήσεις εννοώ.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι εγώ έχω το δικό μου μερίδιο ευθύνης, σαφώς.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Διόριζαν όλες οι Κυβερνήσεις, ουδεμίας εξαιρουμένης.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έτσι είναι κ. Οικονομέα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και γιγαντώθηκε ένας δημόσιος τομέας, είναι υπερδιπλάσιοι από όσους χρειάζονται σε πολλές υπηρεσίες, τα ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτά και εκεί είναι τα πολλά λεφτά.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχετε δίκιο ότι όταν είπα πριν για το πολιτικό σύστημα ότι ουσιαστικά το πολιτικό σύστημα αυτό απέτυχε, απέτυχε ακριβώς λόγω της πελατειακής λογικής. Να σας πω κάτι; Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα για έναν πολιτικό, να μπορεί να πει σε έναν άνθρωπο ”ρε παιδί μου σου βρήκα δουλειά και εξασφαλίστηκες”!

Αυτό είναι ένας μεγάλος πειρασμός για όλους. Διότι ποια είναι η φιλοδοξία σου ως πολιτικός; Να αυξήσεις το εισόδημα ενός ανθρώπου, να του βρεις δουλειά, να βλέπεις τη χώρα να προχωράει…

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κυρία Μπακογιάννη μην εξωραΐζετε τα πράγματα γιατί θα με κολάσετε.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν τα εξωραΐζω κ. Οικονομέα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Στην πραγματικότητα δεν λέει κάποιος ”σου βρήκα δουλειά”, λέει ”βρήκα μια ψήφο ακόμη”. Σας παρακαλώ τώρα.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ωραία εντάξει ”βρήκα μια ψήφο ακόμη” συμφωνούμε. Παρά ταύτα λέω λοιπόν ότι αυτό ήταν το δομικό λάθος. Διότι από εκεί και πέρα επικράτησε η αναξιοκρατία, διότι από εκεί και πέρα δεν μπορέσαμε στα Νοσοκομεία να ελέγξουμε τις δαπάνες, είναι ιλιγγιώδεις οι δαπάνες των Νοσοκομείων.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μόνο με τα λεφτά των Νοσοκομείων με τις σπατάλες κα Μπακογιάννη, δεν θα είχαμε να πάρουμε κανένα μέτρο.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν το ξέρω αυτό, αλλά πάντως σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερη κατάσταση.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Υπολογίστε 5-6 δις το χρόνο και θα δείτε, μέσα σε 10 χρόνια είναι 50 δις.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και βλέπετε ότι δεν έχει γίνει ένα βήμα κ. Οικονομέα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη.

Ντ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ένα βήμα δεν έχει γίνει στην κατάσταση που βρισκόμαστε(…)».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *